Entry-header image

Vino

Ne veste točno kam bi šli ali kaj bi počeli? Obiščite našega vinarja ali pa se pogovorite z našim vinskim conciergeom, ki vam bo dal kak poznavalski napotek, vas usmeril tudi k drugim vrhunskim vinarjem, degustacijam ali odličnim priložnostim za nakup vina.

O vinih Peterc

100% čista rebula iz vinograda Peterc izpod mojstrskih rok našega vinarja Matjaža Četrtiča.
Oblikovanje vinskih etiket naše vinske svetovalke in oblikovalke Nine Bavčer.

Vino PETERC je na voljo samo na posestvu Peterc.

Vinska izmenjava

Spoznavanje vin ne pozna meja in se nikoli ne konča! Prinesite svoje najljubše vino, vinsko zanimivost, ali pa vino, ki vam je preprosto všeč in ga izmenjajte za enega naših. Odlična popotnica za zanimiv klepet in vrhunsko vino!

Posvojite vinsko trto za eno leto

Preizkusite se v vlogi vinarja z našim preprostim in izvirnim konceptom. Spremljajte svojo trto skozi letne čase in na koncu prejmite čisto svoje vino. Ter še mnogo več!

Matjaž Četrtičnaš vinar

Nadarjeni avtor vin Peterc in skrben varuh naših trt in dragocene zemlje. Lastnik cenjene in večkrat nagrajene vinske kleti Ferdinand in sopobudnik projekta Brda Home of Rebula.

Robert Gorjakdipwset, weInakademiker

Vaš vinski concierge in ustvarjalec moške edicije naše vinske karte. Avtor vinskih izobraževanj, degustacij, vinskih tur in vinskih dogodkov. Prvi nosilec WSET diplome v Sloveniji ter vinski ocenjevalec in sodnik za Decanter World Wine Awards.

Nina BavčerASI Sommelier

Oblikovalka po poklicu, sommelier po duši. Vaš vinski concierge in ustvarjalka ženske edicije naše vinske karte. Na posestvu Peterc bdi nad vsem, kar je povezano z vinom z vidika strastnega ljubitelja vin.