Entry-header image

Vino

Ne veste točno kam bi šli ali kaj bi počeli? Obiščite našega vinarja ali pa se pogovorite z našim vinskim conciergeom, ki vam bo dal kak poznavalski napotek, vas usmeril tudi k drugim vrhunskim vinarjem, degustacijam ali odličnim priložnostim za nakup vina.

PETERC White Label 2021 ali 2022

(100% Rebula, fermentacija in zorjenje v nerjavnih posodah)

Opis

Barva: nežno limonaste barve
Vonj: sortni – Po maslu, rumenih jabolkih, kanček suhih zelišč s prijetno mladostno svežino
Okus: V okusu morda dominira rahla nota po maslu, sicer pa gre za prav okusno aperitivno rebulo. Z dolgim zatonom.  
Priporočena hrana: izvrsten aperitiv, lepo spremlja ribje in druge predjedi, ostrige, sushi
Temperatura serviranja: 10 °C

Način pridelave

Vinograd: Polje, Birša
Zemlja: opoka
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000 trt/ha
Donos: do 6000 kg/ha
Vinifikacija: ročno trgano grozdje stisnemo pod nizkim tlakom. Mošt ohladimo na 10 °C. Po 24-urnem usedanju čisti mošt pretočimo v posode iz nerjavečega jekla, v katerih povre v vino. Fermentaciji sledi hiter pretok, da vino ohrani sadnost. Brez biološkega razkisa. Vino ustekleničimo poleti v letu po trgatvi.

PETERC Black Label 2019 ali 2020

(100% Rebula, fermentacija in zorjenje v hrastovih sodih)

Opis

Barva: slamnato rumena z zlatimi odsevi
Vonj: intenziven in kompleksen, po zrelem rumenem sadju
Okus: vino z mineralnim, koncentriranim, polnim okusom, ki nas pelje v svet zrelega sadja in sredozemskih zelišč, zlasti bazilike
Priporočena hrana: poudarila bo jedi iz morskih in sladkovodnih rib; tako polna, da jo priporočamo celo k suhomesnatim delikatesam lokalnega izvora
Temperatura serviranja: 12–14 °C

Način pridelave

Vinograd: Pročno
Gojitvena oblika: enojni gujot, 3500 trt/ha
Donos: do 4.000 kg/ha
Vinifikacija: izbrano ročno trgano grozdje specljamo in stisnemo pod nizkim tlakom. Fermentacija poteka v 500-litrskih hrastovih sodih, v katerih vino na finih drožeh zori še 12 mesecev.

PETERC Extra Brut 2016

Special Limited Edition by Sinefinis

 (100% Rebula, klasična metoda, sekundarna fermentacija v steklenci, 5 let zorenja v steklenici, degožirano 2021)

Videz: V bledo slamnatem odtenku vina in izjemno finih kroglicah živahnega »perlage«, značilnega hišnega stila vinske kleti, je prijetna intenzivnost, ki daje eleganten, dolgo obstojen »mousse«.
Vonj: Vonj namiguje na razvoj arom, z notami vlažne slame, ki se prikradejo poleg pretežno mineralnega značaja vina.
Okus: Hrustljava, suha intenzivnost zaznamuje okus, ki ga poživijo okusi limonine lupinice in zelenega jabolka. Dolg in pikanten zaključek, rahlo strog, a zelo nagrajujoč.
Temperatura serviranja: 9°C


Posvojite vinsko trto za eno leto

Preizkusite se v vlogi vinarja z našim preprostim in izvirnim konceptom. Spremljajte svojo trto skozi letne čase in na koncu prejmite čisto svoje vino. Ter še mnogo več!


Matjaž Četrtičnaš vinar

Nadarjeni avtor vin Peterc in skrben varuh naših trt in dragocene zemlje. Lastnik cenjene in večkrat nagrajene vinske kleti Ferdinand in sopobudnik projekta Brda Home of Rebula.

Ivan PeršoljaASI SOMMELIER

Vaš Wine Concierge, Vinska šola, Degustacije, Vinski dogodki, Najbolj ugledna slovenska vinska osebnost


Nina BavčerASI Sommelier

Oblikovalka po poklicu, sommelier po duši. Vaš vinski concierge in ustvarjalka ženske edicije naše vinske karte. Na posestvu Peterc bdi nad vsem, kar je povezano z vinom z vidika strastnega ljubitelja vin.

BRDA so dom belega vina Rebule in generacij predanih vinogradnikov, ki si prizadevajo ustvariti vina, ki resnično odražajo čudovit terroir.

Tukaj so le nekatera od njih:

Vinska klet Ferdinand

Naslov:
Kojsko 5c
5211 Kojsko | Slovenija

Kontakt:
Tel.: +386 41 510 636
Email: info@ferdinand.si
Web: https://ferdinand.si

Bjana

Naslov:
Biljana 38
5212 Dobrovo | Slovenija

Kontakt:
Tel.: +386 31 339 931
Email: bjana@siol.net
Web: https://bjana.si

Edi Simčič Vinarstvo

Naslov:
Vipolže 39A
5212 Dobrovo | Slovenija

Kontakt:
Tel.: +386 30 602 564
Email: info@edisimcic.si
Web: https://edisimcic.si/

MOVIA

Naslov:
Ceglo 18
5212 Dobrovo | Slovenija

Kontakt:
Tel.: +386 41 735 777
Email: movia@siol.net
Web: https://movia.si

Ščurek Vina

Naslov:
Plešivo 44
5212 Dobrovo | Slovenija

Kontakt:
Tel.: +386 41 702 234
Email: info@scurek.com
Web: https://scurek.com