Entry-header image

Vino

Ne veste točno kam bi šli ali kaj bi počeli? Obiščite našega vinarja ali pa se pogovorite z našim vinskim conciergeom, ki vam bo dal kak poznavalski napotek, vas usmeril tudi k drugim vrhunskim vinarjem, degustacijam ali odličnim priložnostim za nakup vina.

Matjaž Četrtičnaš vinar

Nadarjeni avtor vin Peterc in skrben varuh naših trt in dragocene zemlje. Lastnik cenjene in večkrat nagrajene vinske kleti Ferdinand in sopobudnik projekta Brda Home of Rebula.

Robert Gorjakdipwset, weInakademiker

Vaš vinski concierge in ustvarjalec moške edicije naše vinske karte. Avtor vinskih izobraževanj, degustacij, vinskih tur in vinskih dogodkov. Prvi nosilec WSET diplome v Sloveniji ter vinski ocenjevalec in sodnik za Decanter World Wine Awards.

Nina BavčerASI Sommelier

Oblikovalka po poklicu, sommelier po duši. Vaš vinski concierge in ustvarjalka ženske edicije naše vinske karte. Na posestvu Peterc bdi nad vsem, kar je povezano z vinom z vidika strastnega ljubitelja vin.

Posvojite vinsko trto za eno leto

Preizkusite se v vlogi vinarja z našim preprostim in izvirnim konceptom. Spremljajte svojo trto skozi letne čase in na koncu prejmite čisto svoje vino. Ter še mnogo več!

Peterc “Tasting Table”

Takole gre: s seboj prinesete steklenico vina, ki Vam je pri srcu, ker je iz Vaših krajev, ker Vam je pač nadvse všeč ali pa ste preprosto radovedni kaj skriva in bi to radi delili še s kom. Začeli bomo z vrhunsko penečo rebulo iz naših vinogradov, potem pa skupaj odpremo Vašo steklenico in jo ob prigrizkih okušamo in predebatiramo. Kaj pravite? Komaj čakamo, da izmenjamo vinske zgodbe!