Entry-header image

Umetnost spanja

Vaš dober spanec in počitek je za nas na posestvu Peterc izjemnega pomena. Zato smo se posebej osredotočili prav na to področje in vam pripravili obljubo, da boste deležni počitka, kot si ga želite:

  • polkna in/ali zatemnitvene zavese v sobah
  • premium vzmetnice
  • ergonomski in hipoalergeni vzglavniki
  • zelo gosto tkana posteljnina iz čiste bombažne preje
  • priporočila za boljši spanec ob vaši postelji
  • izbrani zeliščni čaji in botanični poparki iz lokalno nabranih in pridelanih zelišč in cvetlic (VONJ POLETJA) postreženi v sobo na željo gosta
  • brezplačen »spalni komplet« (maska za oči & zamaški za ušesa)
  • aromaterapijski hidrolat sivke ali melise kot dišava za blazino (VONJ POLETJA)

Na posestvu Peterc spanec ni zgolj dobrodošla spremljava vašega oddiha, temveč si aktivno prizadevamo za to, da boste našli pravi recept za trden spanec.
Na vašo željo lahko z našo terapevtko preizkusite tudi posebne vaje ali masaže prilagojene prav vam, za popolno sprostitev in še popolnejši spanec po vaši meri.

ZVOČNA KOPEL S HIMALAJSKO POSODO, 30min

Zvočna kopel s himalajskimi posodami temelji na starodavnih modrostih izpred 5000 let.

Med igranjem se zvok razširi po celotnem prostoru in nežno prodre tudi v naše telo.

Zvočna kopel je ena izmed sprostitvenih tehnik, deluje globinsko in intenzivno na vsako celico v telesu. Zvok pojočih posod prinaša globoko sprostitev, sprošča napetosti in odpravlja blokade v telesu, blagodejno vpliva na naša čustva, misli in duha, pripomore k hitrejši regeneraciji telesa.

Masaža

Med to 60-minutno masažo se uporablja čudovita aroma olj rožmarina ali lavande, ki vas pustijo v stanju čiste blaženosti.
Popolno razkošje za deževne dni ali sonce, čista ljubezen do sebe.
Načrtujte nekaj razvajanja in si rezervirajte eleganten tretma v Vinogradniškem posestvu Peterc

• Rožmarinovo olje tretma
• Lavandino olje tretma

Olja so ekološka in jih proizvaja Peterc lokalni dobavitelj Kmetija »Vonj Poletja«, Kojsko.

Solne kopeli z rožmarinom, sivko, vrtnicami in zelišči.


Ročno nabrana zelišča in cvetovi, lokalno in z eco certifikatom

Potopiti se v vročo solno kopel z zelišči, po dolgem in napornem tednu, je absolutna blaženost ter dejansko ima tako fizične kot duševne koristi. Topla slana voda z zelišči pomaga razbremeniti mišično napetost, zaradi česar so kopeli odlične za tiste, ki trpijo zaradi trdih-zakrčenih mišic v katerih se ves dan kopiči stres. Kopeli lahko pomagajo tudi pri zmanjševanju bolečin in vnetij, zaradi česar so idealne za vse, ki imajo težave s sklepi, para in aroma zelišč iz kopeli pa je odlična za vaš dihalni aparat. Kopanje tik pred spanjem je koristno, saj bo topla voda sprostila telo in vas uspavala. Poleg tega je bilo ugotovljeno, da kopeli povečajo endorfine in lajšajo tesnobo, kar pomeni, da vas bo kopel spravila v dobro razpoloženje in vam bo pomagala odstraniti stres in tesnobo.

Mateja Kodermacterapevtka

Poučuje jogo, meditacijo, Metodo Feldenkrais in druge body-mind tehnike, vodi delavnice in poglobljeno individualno delo. Več o Mateji in njenem delu najdete na njeni spletni strani.
Preizkusite tudi vodeno audio sprostitev pred spanjem!