Entry-header image

Posvojite vinsko trto

Posvojite vinsko trto za leto dni in prejmite steklenico vina, ki bo čisto zares vaša. Neposredno iz našega starodavnega sončnega vinograda v vaš dom. V popolnem sozvočju z naravo in letnimi časi, kot se čas vrti že več kot 200 let na tem istem zemljišču. Od blizu boste lahko spremljali trto skozi celoten življenjski cikel: rez trte pozimi in začetek brstenja spomladi, rast živo zelenih poganjkov, razvoj listov in zorenje grozdnih jagod prek toplih poletnih mesecev vse do zgodnje jeseni, ko sonce grozdje obarva v veličastno zlato rumen odtenek, ki ga premore le prava rebula. Spremljajte celoten postopek od trte do steklenice in postanite ponosen lastnik lastnega vina, ki se ponaša z vašim imenom na personalizirani etiketi. Sodelujete lahko tudi na trgatvi, kjer vsak grozd skrbno ročno oberemo.

Preizkusite se v vlogi vinarja z našim preprostim in izvirnim konceptom. Posvojite vinsko trto v našem starodavnem vinogradu v Kojskem.

Posestvo Peterc in priznana vinska klet Ferdinand ljubiteljem vina in vsakomur, ki išče novo in drugačno izkušnjo doživljanja vina ponujata priložnost posvojitve trte za leto dni, ali pa tudi dlje! Naš vinograd v obliki blagega loka je nežno terasiran in zaradi svoje lege optimalno osončen. Kot dokazujejo arhivske katastrske mape iz časov avstroogrskega imperija, je na točno tej lokaciji trta zasajena že vsaj 200 let. Sedanji vinograd Rebule na znameniti briški opoki je bil obnovljen pred 25 leti, kar pomeni, da so trte na tej odlični mikrolegi danes v optimalni formi.

Kaj dobite?

  • Za vsako posvojeno trto prejmete ličen certifikat, ki Vam zagotavlja posebno polnitev Vaše steklenice rebule iz enega samega soda, ki ga skrbno pridela naš priznani vinar Matjaž Četrtič iz večkrat nagrajene vinske kleti Ferdinand
  • Oznako z vašim imenom ob trti, ki si jo lahko tudi sami izberete v našem vinogradu
  • Vabilo za obisk posestva Peterc in vinske kleti Ferdinand (to je obisk drugačne vrste, ki Vam omogoča ogled vinograda in vaše izbrane vinske trte, ogled vinogradniškega oziroma kletarskega dela v teku, personalizirano in strokovno vodeno degustacijo vina)
  • Redna foto poročila o stanju in napredku vaše trte, ki jih prejmete po epošti
  • Spominska fotografija Vas z vašo trto
  • 2 brezplačni karti za sodelovanje na trgatvi
  • 2 brezplačni degustaciji za eno osebo/posvojitelja trte (ena degustacija na posestvu Peterc, ena degustacija v vinski kleti Ferdinand)
  • Poseben popust na vina Ferdinand pri direktnem nakupu

Cena

65€ (+ ddv) na trto na leto

Omejena količina: 50 izbranih starih trt v najboljših vrstah našega vinograda